Alte știri

Liderii NATO se reunesc într-un summit la Bruxelles. Pe agenda reuniunii se enumeră agresivitatea Rusiei și avansarea Chinei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderii țărilor din NATO se vor reuni la 14 iunie într-un summit la Bruxelles, a anunțat joi, printr-un comunicat, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, potrivit AFP și EFE, preluat de Agerpres.

Acțiunile agresive ale Rusiei, amenințarea teroristă, atacurile cibernetice, tehnologiile disruptive aflate în dezvoltare, impactul schimbărilor climatice asupra securității și avansul Chinei” vor fi subiectele de pe agenda reuniunii, conform comunicatului.

Este o oportunitate unică de a întări NATO ca o întruchipare solidă a legăturii dintre Europa și America de Nord. Vom lua decizii în legătură cu agenda substanțială a NATO pentru 2030, pentru a răspunde provocărilor de astăzi și de mâine„, a spus Stoltenberg.

Va fi prima reuniunea a liderilor din NATO la care va participa și președintele american Joe Biden.

Ultimul summit al NATO a avut loc în decembrie 2019, la Watford, în Marea Britanie, în timp ce ultima reuniune de la Bruxelles s-a ținut în iulie 2018.

Ediția din 2017, desfășurată de asemenea la Bruxelles, a fost prima a fostului președinte american Donald Trump.

Citește și: VIDEO // Peste 1.000 de arestări în Rusia, în urma protestelor de susținere a lui Alexei Navalnîi

loading...

Comments are closed.