Politic

Liderul socialiștilor a transmis un mesaj de felicitare Irinei Rângaci, campioana mondială la lupte libere

Pinterest LinkedIn Tumblr

”Transmit cordiale felicitări sportivei noastre, Irina Rângaci, care pentru prima dată în istoria Moldovei a câștigat medalia de aur la Campionatul mondial la lupte libere în categoria de greutate de 65 kg. Toată Moldova este mândră de campioana noastră! Trebuie să susținem sportivii care apără onoarea țării noastre la competițiile internaționale”, este mesajul de felicitare al liderului socialist, Igor Dodon.

Amintim că Irina Rîngaci a devenit prima luptătoare din Moldova care a devenit campioană mondială. În finala categoriei de greutate 65 kg, eleva lui Andrei Chiperi a dispus de japoneza Miwa Morikawa, transmite IPN.

Irina Rîngaci le-a mai învins la Oslo pe nemțoaica Eyleen Sewina, suedeza Malin Mattsson și bulgăroaica Mimi Hristova. Ea a câștigat în acest an și titlul european.

O altă luptătoare din Moldova, Iulia Leorda a devenit vicecampioană mondială. În finala categoriei de greutate 53 kg, ea a cedat în fața japonezei Akari Fujinami. Anterior, Iulia le-a învins pe Assylzat Sagymbay (Kazahstan), Samantha Leigh Stewarr (Canada) și Khrystyna Bereza (Ucraina).

loading...

Comments are closed.