Social

Locuitorii satului Șișcani din raionul Nisporeni vor avea acces la servicii de aprovizionare cu apă și sanitație

Pinterest LinkedIn Tumblr

Circa 650 de gospodării și opt instituții publice din satul Șișcani, raionul Nisporeni vor avea acces la servicii de aprovizionare cu apă și sanitație, până la finele anului curent. Lucrările de construcție a rețelelor de  apă potabilă și canalizare au avut loc în cadrul proiectului „Construcția sistemului de alimentare cu apă și canalizare”, finanțat din sursele Fondului Ecologic Național (FEN).

În vederea documentării și evaluării executării lucrărilor de construcție, Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Maxim Popov a efectuat o vizită de lucru în localitatea Șișcani, unde a apreciat volumul lucrărilor de construcție și progresele înregistrate.

Oficialul a verificat stațiile de pompare și instalațiile de tratare a apei. De asemenea, a purtat discuții cu autoritățile publice locale, cu agentul economic responsabil de realizarea proiectului, precum și cu beneficiarii.

În context, Maxim Popov a menționat că astfel de proiecte sunt prioritare în agenda MADRM, având o importanță vitală pentru cetățenii țării noastre.

„Accesul populației la servicii de aprovizionare cu apă și sanitație este o direcție prioritară în acțiunile MADRM.  Îmbucurător este faptul că autoritățile publice locale din localitatea Șișcani, manifestă un caracter strategic, sunt preocupați de calitate și își consolidează eforturile pentru asigurarea bunăstării cetățenilor. Este foarte important ca atât gospodăriile, cât și instituțiile publice din mediul rural, să fie aprovizionate în mod echitabil cu apă potabilă de calitate și sanitație corespunzătoare”, a declarat Maxim Popov.

Costul total al proiectului constituie circa 66 milioane lei.

Citește și: Locuitorii a două sate din raionul Nisporeni beneficiază de condiţii mai bune de diagnostic şi tratament

loading...

Comments are closed.