Alte știri

LOCUL unde te poți infecta cu coronavirus fără să întâlnești un bolnav sau să atingi ceva

Pinterest LinkedIn Tumblr

Descoperire înfricoșătoare a medicilor din China, mai precis din epicentrul crizei de coronavirus – Wuhan. Sunt spații publice din orașul lovit de COVID-19 unde particulele de virus au rămas în aer mult timp.

Noul coronavirus, care pune în pericol viața a milioane de oameni și care a măturat rapid lumea de la un capăt la altul, poate rămâne în aerul locurilor aglomerate mai multe ore sau zile, au avertizat astăzi cercetătorii chinezi.

Experții din Wuhan, orașul chinez unde a început pandemia, au analizat probele de aer din diferite părți ale două spitale. Rezultatele au arătat că virusul, numit SARS-CoV-2, nu era detectabil peste tot, cu excepția a două zone „predispuse la aglomerație”.

Cercetătorii au descoperit particule virale care pluteau în aerul toaletelor spitalului, care aveau o foarte mică ventilație. Concluzia medicilor este: virusul se păstrează în aerul toaletelor publice, în condițiile în care ventilația este deficitară!

De asemenea, medicii chinezi au descoperit concentrații deosebit de mari în încăperile în care personalul medical a depozitat și apoi a luat echipamentul de protecție. Studiul publicat azi sugerează că virusul se poate lipi pe îmbrăcăminte și poate reveni din nou în aer atunci când sunt îndepărtate măști, mănuși și haine, scrie Daily Mail.

loading...

Comments are closed.