Externe

Lumea religioasă, bulversată! S-a descoperit legătura scandaloasă dintre Islam și Creștinism. Cum a fost scris Coranul peste Biblie?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fragmente extraordinare dintr-un Coran vechi dde 1200 de ani, conținând urmele unor pasaje din Biblie vor fi scoase la licitație pentru o sumă record. Specialiștii cataloghează descoperirea drept una epocală.

Manuscrisul este singurul palmpsest cunoscut, un document pe care a fost rescris un text, deasupra inscripției inițiale șterse, în care fragmente din Coran au fost suprapuse peste un text creștin, scrie evenimimentul zilei.

Specialiștii sunt de părere că scrierea originală din Biblie a fost inscripționată de comunitatea de creștini copți din Egip înainte ca textul sfânt al musulmanilor să fie adăugat deasupra, odată cu venirea cuceririi arabe a zonei, în secolul VIII e.n.

O colec’ie de nou[ manuscrise va fi scoas[ la licitație la Londra, joi, plecând de la prețul recomandat de 110.000- 170.000 de dolari.

Descoperirea fragmentelor a fost făcută cu ajutorul academicianului francez, dr. Eleonore Cellard, de la College de France din Paris, care a catalogat descoperirea drept una incredibilă. Expertul a descoperit textele când se uita prin catalogul casei de licitații de la Londra.

Aceasta este o descoperire foarte importantă pentru istoria Coranului și islamului timpuriu. Avem aici un martor al interacțiunii culturale dintre comunități religioase distincte.” a comentat specialistul pentru Daily Mail.

 

loading...

Comments are closed.