Alte știri

MAEIE va oferi suport Oficiului Național al Viei și Vinului în promovarea vinurilor Moldovei peste hotarele țării

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a primit-o în audiență pe Cristina Frolov, noul director al Oficiului Național al Viei și Vinului. În cadrul discuției a fost efectuat un schimb de opinii cu privire la modalitățile de promovare a sectorului vitivinicol în exterior, inclusiv în condițiile impactului pandemiei asupra exportatorilor moldoveni și a piețelor internaționale.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Ministrul Aureliu Ciocoi a punctat că instituțiile serviciului diplomatic, în contextul priorităților diplomației economice, își propun să încurajeze exportul de vinuri din Republica Moldova. În acest sens, misiunile țării noastre, prin intermediul birourilor comercial-economice, vor oferi suportul instituțional producătorilor moldoveni, inclusiv în organizarea evenimentelor promoționale, protejarea mărcilor comerciale și analiza piețelor țintă.

La rândul său, Cristina Frolov a prezentat ministrului de externe prioritățile ONVV pentru perioada următoare, fiind agreată desfășurarea sistematică a întrevederilor reprezentanților din sectorul vitivinicol și a subdiviziunilor ministerului responsabile de relațiile economice în vederea examinării modalităților practice de asistență și cooperare.

Notă: Oficiul Național al Viei și Vinului este o instituție publică, creată după implementarea reformei legislative în sectorul vitivinicol. Printre obiectivele de bază ale ONVV se numără diversificarea piețelor de desfacere și promovarea vinurilor moldovene prin programul național vinicol „Vinul Moldovei, o legendă vie”.

Citește și: Un fost ministru al Educației a fost ales rector al Universității de Stat din Moldova

loading...

Comments are closed.