Alte știri

Mai mult de jumătate din drumul de centură al capitalei a fost reabilitat

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unei ședințe cu reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor, antreprenorul S.R.L. Rutador a comunicat despre derularea lucrărilor de reabilitare a unui segment cu o lungime de 6,5 km a drumului de centură a municipiului Chișinău – M2.

În prezent, antreprenorul execută lucrări de terasamente, frezare a asfaltului existent, așternere a stratului din binder și a celui reciclat, cât și lucrări de construcție a podețelor.

Proiectul privind reabilitarea segmentului drumului de centură cu 4 benzi de circulație prevede reconstrucția sistemului rutier existent, instalarea a circa 90 de indicatoare rutiere, construcția a două intersecții cu sens giratoriu, reabilitarea a 5 podețe existente și construcția a 5 podețe noi.

„Tronsonul drumului de centură M2 este situat la circa 10 km vest de Chișinău. Proiectul are ca obiectiv reducerea fluxului de transport de mare tonaj, care tranzitează în prezent intravilanul capitalei, reducerea ambuteiajelor, asigurarea circulației rutiere, dar și diminuarea poluării aerului din oraș”, a comunicat Directorul general interimar al ASD, Veaceslav Potop.

Lucrările de reabilitare a sectorului de drum, efectuate în asociere de către companiile locale S.R.L. Rutador și S.A. Lusmecon, înregistrează un progres de 55% și urmează să fie finalizate integral către sfârșitul anului 2021.

Pentru realizarea acestui proiect Banca Europeană de Investiții a acordat Guvernului Republicii Moldova un împrumut de peste 9,9 milioane euro.

loading...

Comments are closed.