Mai multe documente false depistate de Polițiștii de Frontieră! Persoana care le transporta spune că nu cunoștea că sunt false

vama palanca, moldova ucraina

Mai multe acte neveridice au fost depistate de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Tudora, în ultimele 72 de ore. Pasibili de cercetare penală sunt un cetățean al Ucrainei și un conațional, care au dorit să părăseasacă teritoriul Republicii Moldova.

În primul caz, documentul trimis către expertiza tehnico-juridică este asigurarea auto internațională. Aceasta a fost prezentată la controlul de frontieră de un bărbat de 47 de ani, originar din orașul Tiraspol. Cu ajutorul tehnicii din dotare s-a observat indicii care denotă neautenticitatea asigurării auto. Interogat, persoana a comunicat că nu cunoaște despre cele depistate, oferind detalii referitoare la posesia actului și anume cum a procurat-o de la o companie de asigurări din orașul Tiraspol.

Câteva ore mai târziu pe aceeași direcție s-a apropiat un mijloc de transport de model Mercedes C 200. Conducătorul auto, un ucrainean cu domiciliul în orașul Bender a oferit actele necesare pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. În urma verificării, polițistul de frontieră a sesizat semne vizibile de falsificare asupra revizei tehnice și a împuternicirii notariale, pentru care a întocmit proces-verbal de constatare a ilegalității și a dispus ca autoturismul să fie disponibilizat la sediul PTF Tudora.

Audiat, bărbatul în vârstă de 32 ani a precizat că nu este în cunoștință de cauză, deoarece a împrumutat mașina de la un cunoscut pentru a se deplasa în scop personal. Amicul oferindui mijlocul de transport împreuna cu documentele necesare.

În consecință ambele persoane riscă conform prevederilor art. 361, al.1 CP al RM, amendă în mărime de până la 650 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share