Mai mulți angajați din sistemul social acuză că au fost concediați urmare a reformei ”Restart”

Mai mulți angajați din sistemul social susțin că, odată cu implementarea Programului „Restart” în domeniul asistenței sociale din Moldova, a început paralizarea întregului sistem de asistență socială, prin eliberarea din funții a oamenilor calificați din domeniu și angajarea în loc a persoanelor necalificate.

Într-o conferință de presă la IPN, Sergiu Butuc, fost șef al Direcției asistență socială și protecție a familiei din raionul Cantemir, angajat în funcție din 2012 și eliberat din funcție în decembrie 2023, consideră că reforma Restart a început cu gafe și cu gafe s-a finalizat. Promisiunile precum că toți cei angajați în domeniu se vor regăsi în domeniu nu s-au respectat. Au fost eliberați din funcții sub pretextul „negăsirii în competențele profesionale și neavând coloritul necesar”. Marea majoritate au fost concediați conform legislației cu privire la reducerea statelor de personal.

Sergiu Butuc povestește că pe 29 decembrie 2023, dânsul și alți angajați au fost anunțați prin telefon că nu se vor regăsi în noul sistem al domeniului social. Este vorba despre el ca șef al Direcției, șeful adjunct al Direcției, șeful serviciului Angajări sociale la domiciliu, specialistul principal pe problemele copiilor, doi asistenți sociali, contabilul șef și contabilul. Din cauza că nu s-a reușit finalizarea anului contabil, peste 150 de persoane și-au primit salariile pentru luna decembrie abia săptămâna trecută, iar persoanelor care dețin funcție publică nu le-au fost achitate indemnizațiile la concediere în baza legislației muncii. Toate adresările la conducerea raionului nu au adus rezultate. În locul persoanelor eliberate din muncă au fost angajate persoane care nu au experiență în domeniu.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share