Alte știri

Mai mulți demnitari de stat, printre care și un magistrat au intrat în vizorul ANI

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 27 iulie – 01 august 2020, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) informează că, Inspectoratul de Integritate a întocmit 2 procese verbale cu privire la contravenție pentru nedepunerea și depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale și a pornit o cauză contravențională pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităților. În acest sens, au fost aplicate amenzi de 3500 de lei, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

I. Au fost inițiate 4 controale în privința controlului averii și incompatibilități în funcția publică:

AVERE – 1 magistrat, fost judecător la Curtea Supremă de Justiție
INCOMPATIBILITATE ÎN FUNCȚIE – 2 inspectori vamali, 1 consilier local
II. Au fost emise 13 acte de constatare a încălcării legislației în vigoare, după cum urmează:

CONFLICTE DE INTERESE – 1 șef de instituție publică, 1 șef din cadrul Inspectoratului pentru Protecția Mediului, 1 fost director general la S.A ”Red-Nord”, 1 primar din UTA Găgăuzia, 1 fost angajat din primăria Trușeni, Chișinău și 1 director de gimnaziu din raionul Ungheni.

INCOMPATIBILITĂȚI – 2 inspectori din cadrul Serviciului Vamal, 1 șef din cadrul Inspectoratului pentru protecția Mediului, 1 primar din raionul Șoldănești și câte un consilier local raioanele Hâncești, Fălești și Sîngerei.

III. Au fost întocmite 7 procese verbale de refuz în inițierea controlului și au fost emise 2 acte de constatare de încetare.

IV. Au fost eliberate 12 Certificate de integritate

V. Reprezentanții ANI au răspuns la 130 apeluri telefonice, dintre care 29 au fost înregistrate la Linia instituțională de informare.

Citește și: FOTO // Un chișinăuian a rămas fără ”bijuteria” pe patru roți, după ce s-a depistat că automobilul este dat în căutare internațională

loading...

Comments are closed.