Social

Mai mulți polițiști vor fi instruiți în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 3-15 septembrie, mai mulți polițiști vor fi instruiți privind intervenția eficientă în prevenirea și combaterea cazurilor de violență în familie.

În cadrul atelierelor de lucru urmează a fi abordate subiecte precum fenomenul violenței în familie, miturile și realitățile despre violența în familie, cauzele, consecințele, portretul psiho-social al victimei și agresorului, serviciile accesibile pentru victime și agresori.

Mesajul cheie al seminarelor este prioritizarea drepturilor victimelor violenței în familie și sporirea siguranței femeilor supuse violenței.

Totodată, participanții sunt familiarizați privind cooperarea eficientă, modalitatea de soluționare interdisciplinară a cazurilor. La fel, sunt prezentate noile instrucțiuni metodologice privind intervenția poliției în prevenirea și combaterea cazurilor de violență în familie.

Strategia națională de prevenire și combatere a violenței față de femei și a violenței în familie este focusată pe informarea publicului larg cu privire la gravitatea acestui fenomen, promovarea toleranței zero față de toate formele de violență, combaterea stereotipurilor și prejudecăților de gen, perfecționarea cadrului legislativ și normativ în conformitate cu standardele internaționale, implementarea de bune practici în domeniu și eficientizarea activității actorilor care intră în contact cu subiecții violenței în familie.

Atelierul de lucru este organizat de A.O. „Centrul de Drept al Femeilor” și Inspectoratul General al Poliției, cu suportul financiar al Ambasadei SUA la Chișinău.

Citește și: Victimele violenței în familie vor beneficia de mai mult suport din partea statului

loading...

Comments are closed.