Mai mulți profesori vor fi premiați la concursul “Pedagogul Anului”

 

Numărul cadrelor didactice care vor fi premiate în cadrul Concursului republican „Pedagogul Anului”, la categoria ,,Profesorul anului”, a fost majorat de la 3 la 12. Valoarea premiilor va varia între 15 000 și 50 000 de lei. Laureaților premiilor I, II și III li se va acorda diploma Ministerului Educației și Cercetării și gradul didactic următor celui pe care îl dețin sau li se va confirma gradul didactic superior. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de cabinetul de miniștri.

,,Comparativ cu edițiile anterioare, cadrele didactice care predau diferite discipline și vor dori să obțină titlul de ,,Profesorul anului” vor concura pe arii curriculare și nu între ei. Aceasta va asigura o competiție corectă și mai multă echitate”, a spus ministrul Dan Perciun.

Conform noilor prevederi ale Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului, la categoria ,,Profesorul anului”, vor fi acordate premii de I, II și III pentru câștigătorii de la fiecare dintre cele patru arii curriculare în parte: Limbă și comunicare, Matematică și Științe, Educație socioumanistică, Arte, Tehnologii și Sport. Până în prezent, la această categorie erau acordate doar 3 premii, fără a se face o delimitare strictă între ariile curriculare.

Evaluarea cadrelor didactice participante se va realiza în baza unor noi materiale de concurs. De asemenea, au fost reglementate criteriile de evaluare pentru fiecare probă de concurs.

Concursul „Pedagogul anului” este organizat, începând cu anul 2006, cu scopul de a încuraja excelența în rândul cadrelor didactice și a spori prestigiul profesiei de pedagog.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share