Alte știri

Maia Sandu a avut o discuție cu Secretarul general al NATO. Care au fost principalele subiecte abordate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție cu Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Sandu i-a mulțumit oficialului pentru ajutorul de echipament medical pentru a preveni răspândirea infecției COVID-19. Șefa statului a precizat că, inclusiv, în urma cooperării cu NATO, Republica Moldova a reușit treptat să-și consolideze parteneriatele externe, să inițieze reforma sectorului de securitate și să înceapă procesul de modernizare a armatei naționale, transmite Telegraph.md, cu referire la Agora.md

„Am accentuat prioritățile mele în calitate de președinte, în special lupta împotriva corupției, precum și angajamentul de a depune toate eforturile pentru a construi un stat sigur pentru cetățeni, dar și previzibil la nivel internațional”, a mai scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Președinta mai specificat că Republica Moldova are nevoie atât de o politică externă activă, cât și de proiecte de cooperare concrete cu partenerii externi. Sandu i-a spus lui Stoltenberg că rolul acestor parteneriate este să aducă beneficii cetățenilor Republicii Moldova, să fortifice instituțiile statului, astfel încât Republica Moldova să devină un stat democratic, cu instituții funcționale și un factor de stabilitate în regiune.

Citește și: OPINIE // Procuratura Generală nu va mai tolera presiunile și intimidările venite din partea politicienilor

loading...

Comments are closed.