Politică

Maia Sandu a avut o întrevedere cu noua directoare de țară a Băncii Mondiale, Inguna Dobraja

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu noul director de țară al Băncii Mondiale, Inguna Dobraja. În cadrul discuțiilor au fost abordate cele mai importante subiecte ce țin de cooperarea țării noastre cu Banca Mondială, transmite Telegraph.md

Șefa statului a accentuat în cadrul întrevederii că noua guvernare de la Chișinău are un program orientat să transforme calitativ Republica Moldova, iar partenerii de dezvoltare sunt invitați să susțină autoritățile în acest sens.

„Banca Mondială este deschisă să ofere, în continuare, asistență pentru Republica Moldova, un nou cadru de parteneriat urmând să fie elaborat în timpul apropiat. Printre domeniile de interes reciproc, unde mizăm pe sprijinul Băncii Mondiale, am menționat agricultura, energetica, mediul, dar și sistemul de protecție socială, sănătatea și digitalizarea”, a subliniat Maia Sandu.

Pentru a face mai eficientă cooperarea dintre Republica Moldova și Banca Mondială, oficialii au agreat că este nevoie de consolidarea capacităților de implementare a proiectelor în derulare și a celor noi.

„Aceasta ne va permite să asigurăm realizarea tuturor lucrărilor în termenele stabilite. La fel, am convenit să impulsionam activitățile ce vizează proiectele de infrastructură, care sunt cele mai așteptate de cetățeni”, a menționat Președintele Maia Sandu.

Citește și: Blocului Comuniștilor și Socialiștilor i-au reamintit majorității parlamentare datoria pe care o are Vlad Filat, ”părintele PAS”, față de bugetul de stat

loading...

Comments are closed.