Alte știri

Maia Sandu a avut o întrevedere și cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele ales Maia Sandu a avut o întrevedere și cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. Maia Sandu a adus mulțumiri pentru felicitările Președintelui României, Klaus Iohannis, și Prim-ministrului României, Ludovic Orban, și i-a mulțumit domnului Ambasador pentru susținerea fermă și ajutorul constant oferit de România țării noastre, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul PAS.

Disonanță cognitivă? Cei de la PAS sunt supărați că Maia Sandu nu a primit bodyguarzi de la SPPS

„România a fost mereu un prieten bun pentru cetățenii noștri, mai ales în perioade complicate. Suntem foarte recunoscători pentru susținerea acordată de România, inclusiv în pandemie. Le mulțumesc încă o dată, personal, dar și în numele oamenilor din Republica Moldova, medicilor și asistenților români, care ne-au sărit în ajutor atunci când pandemia începea să se declanșeze și la noi în țară.”, a declarat Maia Sandu.

Președintele ales Maia Sandu a accentuat că Republica Moldova intră într-o nouă etapă a politicii externe, de scoatere a țării din izolare și de aprofundare a relațiilor bilaterale în beneficiul cetățenilor noștri. „Îmi doresc foarte mult să reluăm cât mai curând proiectele demarate de echipa noastră la guvern în parteneriat cu Guvernul României, și anume proiectele de infrastructură, inclusiv în domeniul energetic. De asemenea, avem nevoie de sprijin suplimentar pentru a depăși pandemia”, a menționat Maia Sandu.

Președintele ales Maia Sandu a declarat că este important ca toate aceste proiecte să fie lansate cât mai curând, pentru ca cetățenii să simtă beneficii directe cât mai repede. Maia Sandu a precizat că cetățenii i-au oferit un mandat puternic de întărire a instituțiilor și că va depune toate eforturile pentru ca Republica Moldova să aibă o justiție independentă, să se curățe de judecători și procurori corupți și să pornească motoarele economiei pentru o viață bună acasă: „Sunt sigură că vom reuși aceste lucruri, mai ales învățând din experiența României și cu sprijinul partenerilor români.”

ULTIMA ORĂ // PCRM nu o recunoaște pe Maia Sandu în calitate de președinte constituțional al Republicii Moldova

loading...

Comments are closed.