Alte știri

Maia Sandu a discutat cu ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze, Jean-Ives Le Drian

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut ieri o întrevedere cu ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze, Jean-Ives Le Drian, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău. Oficialii au trecut în revistă acțiunile lansate în urma discuției pe care șefa statului a avut-o cu Președintele Emmanuel Macron, în luna februarie, dar și progresele atinse între timp.

„Am salutat decizia privind finanțarea, de către Agenția Franceză de Dezvoltare (AFD), a unor proiecte de infrastructură în țara noastră. Am discutat și despre decizia de a sprijini Autoritatea Națională de Integritate. Mi-am exprimat, totodată, speranța că vom putea urgenta semnarea unor acorduri importante pentru cetățenii noștri – privind evitarea dublei impuneri și privind protecția socială – și că vom putea impulsiona relațiile comerciale”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a mulțumit Republicii Franceze pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în procesul de reforme interne, precum și în dialogul cu Uniunea Europeană, a cărei președinție Parisul o va prelua la 1 ianuarie 2022. „De asemenea, am beneficiat de prezența înaltului oficial francez pentru a-i transmite Președintelui Emmanuel Macron invitația de a vizita Republica Moldova”, a menționat Sandu.

loading...

Comments are closed.