Maia Sandu are oligarhi printre susținători? Pozele de la protestul Partidului AS sunt făcute de un aparat foto de peste 5000 de euro

Partidul Acțiune și Solidaritate a desfășurat astăzi, 22 ianuarie, un flashmob în fața sediului ANRE pentru a cere reducerea imediată a tarifelor la gazele naturale.

După acțiunea stradală, pe site-ul formațiunii a fost plasat un comunicat pentru presă însoțit de mai multe imaginii foto de înaltă calitate.

Metadata arată că pozele au fost făcute de un aparat foto performant de model Canon EOS 5D Mark III. Un astfel de aparat de fotografiat costă pe site-ul Amazon.com 2 299 dolari SUA.
Canon EOS 5D Mark III, PAS, Maia Sandu, transparenta PAS, Partidul Actiune si Solidaritate, Igor Grosu,
Aceeași metadată mai arată că obiectivul aparatului foto este unul la fel de scump. Mai exact, acesta este de model Canon EF 24-70mm, care pe același site Amazon, costă 2 300 de dolari SUA.
Canon EF 24-70mm, obiectiv foto, aparat foto, foro profesional, sedinta foto, sedinta foto Chisinau, foto video, PASLa aceste sume de bani, se mai adaugă încă 1000 de dolari SUA pentru accesorii (flash card, tripod, geantă, baterie de rezervă etc.). Chiar dacă lidera Partidului AS, Maia Sandu, insistă că partidul pe care-l conduce este unul foarte transparent, în ultimul raport financiar al formațiunii, care este tocmai din luna noiembrie, nu este indicat nimic despre procurarea unui astfel de aparat de fotografiat. De asemenea, nici în raportul financiar anual nu există informații despre acest aparat de fotografiat.

Amintim că membrii și simpatizanții Partidului AS l-au criticat dur pe președintele Republicii Dodon, Igor Dodon, atunci când în presă au apărut informații că acesta ar fi procurat un aparat de fotografiat de aproximativ 9 000 de dolari SUA, conform informațiilor postate de Registrul de Stat al Achizițiilor publice.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share