Maia Sandu face mișto de ideea lui Năstase privind candidatul unic apartinic pentru prezidențiale. “Să auzim pe cine văd ei”

Maia Sandu, Andrei Năstase, PAS, PPDA, Președinte, Blocul ACUM, se rupe, se destramă, probleme, se ceartă

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, susține că partidele de dreapta, care promovează integrarea europeană, trebuie să poarte discuții concrete în ceea ce privește posibilitatea înaintării unui candidat comun pentru alegerile prezidențiale.

Politiciana s-a referit aici și la declarațiile făcute de reprezentanții PPDA, în frunte cu Andrei Năstase, care au anunțat că la șefia statului vor susține doar un candidat apolitic. Maia Sandu spune că vrea să audă numele unor candidați concreți, pentru a aborda la modul serios subiectul respectiv.

I-am auzit pe colegii de la PPDA că vor susține doar un candidat apartinic, noi i-am întrebat despre ce propunere este vorba. Să auzim pe cine văd ei, care sunt șansele acestui candidat. Problema cea mare este în mediul informațional pe care îl avem noi în R. Moldova atunci când accesul la presă care ajunge în toate colțurile țării este limitat, capacitatea de a-l face cunoscut pe un om necunoscut nu este atât de mare. De aceea, este o sarcină destul de dificilă”, a afirmat lidera PAS, în cadrul emisiunii „În profunzime”, la postul ProTV Chișinău.

Totodată, Maia Sandu susține că formațiunea pe care o reprezintă nu spune „Nu” oricărei opțiuni, dar vrea să știe exact ce se propune, nu doar discuții abstracte.

„Dacă nu discutăm, nu vom ajunge niciodată să avem un candidat comun. Vrem să auzim punctele de vedere ale colegilor din alte partide. Am început o discuție cu Dorin Chirtoacă de la PL, sperăm să avem și o discuție cu colegii de la PPDA, când va reveni acasă Andrei Năstase, o să discutăm și cu PLDM și cu alte forțe care vor să discute și care împărtășesc obiectivele de integrare europeană”, a explicat fosta prim-ministră.

Politiciana anunță că formațiunile vor porni de la responsabilitate și discuții foarte pragmatice.

Să vedem fiecare parte să pună pe tavă propunerea concretă și să evaluăm aceste propuneri. Eu sunt optimistă că noi putem să avem o discuție în interesul oamenilor. Eu sper să putem să depășim animozitățile și cred că orgoliile politice au făcut mult rău de-a lungul timpului R. Moldova. Eu sper că noi cu toții înțelegem că Igor Dodon reprezintă un pericol mare pentru R. Moldova și că dacă îl lăsăm pentru încă un mandat, țara aceasta chiar va deveni o țară-fantomă în care nu vor rămâne decât oamenii în vârstă care nu mai pot să plece”.

De asemenea, Maia Sandu a lăsat din nou să se înțeleagă că va candida la prezidențiale. Acesta a spus că nu a vrut să candideze la funcția de deputat în circumscripția nr. 38, Hâncești, pentru ca peste câteva luni, în eventualitatea participării la prezidențiale, să nu fie nevoită să-și depună mandatul și să fie provocate alegeri noi.

Sursa: ZiarulNațional.md

Citește și: Sondaj printre experți cu privire la alegerile prezidențiale. Dodon cotat cu 75%, Maia Sandu doar 25%

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share