Maia Sandu îi atacă pe Candu, dar refuză să spună dacă foștii ei colegi din PLDM uzurpau puterea în stat

Andrian Candu, Maia Sandu, PAS, PDM, Negruta in echipa PAS, Veaceslav Negruta, PDM Guvernul Filip

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Maia Sandu nu este o sfântă, ea doar joacă rolul unei sfinte în politica moldovenească. Candu i-a amintit Maiei Sandu că vine dintr-un partid corupt, PLDM.

„Să îi aducem aminte că colegii ei de partid intereveanu telefonic așa cum a facut-o șeful ei de partid, Vlad Filat, în intervențiile și clara uzurpare atunci când discuta cu FISC-ul. Sau să îi aducem aminte de alți colegi ce discuții telefoince purtau. Dacă face trimitere la disucții telefonice, să își aducă aminte ce disuctii purtau colegii ei de partid. Ar trebui să încetăm să jucăm roluri și să ne comportăm cu sinceritate. De ce nu era atunci atât de vocală și tolera scheme de corupție prin acțiunile PLDM-ului? Aș fi interesat de răspunsurile ei mai exacte, de ce tolera atunci corupția și uzurparea din pareta colegilor ei de partid, cel mai corupt partid din istoria țării.”, a declarat Andrian Candu.

În replică, președintele PAS, Maia Sandu, l-a atacat frontal pe Candu, fără să răspundă la întrebările Președintelui Parlamentului. Într-o postare pe facebook, Sandu a declarat că PAS este gata să preia guvernarea, iar în cel mult 2 luni de zile, schimbă la față Republica Moldova. Maia Sandu a mai adăugat că PAS va forma un guvern doar din oameni integri și tehnocrați.

“1. Guvernul iși dă demisia și președintele Parlamentului la fel.
2. Noi ne asumăm responsabilitatea să formăm un guvern tehnocrat, din oameni integri, profesioniști, inclusiv din rândul conaționalilor noștri care muncesc peste hotare.
3. Deputații au ocazia să-și demonstreze atașamentul real față de valorile europene și votează echipa și programul, fără partajări și înțelegeri.
4. Anulăm modificarea legislației electorale, calificată de către instituțiile UE drept nepotrivită.
5. Schimbăm conducerea Procuraturii generale, reformăm Consiliul Superior al Magistraturii și facem concurs real pentru a selecta conducerea Autorității Naționale pentru Integritate. Depolitizăm conducerea Comisiei Electorale Centrale.”, se mai spune în mesajul Maiei Sandu.

Tot astăzi, mai mulți internauți au scris pe facebook vis-a-vis de echipa de oameni integri și tehnocrați ai Maiei Sandu, că fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruță, care este totodată și fostul ei coleg din PLDM, ar reveni din nou în fruntea respectivului minister, dacă PAS ar veni la guvernare. Această informație ar fi fost confirmată chiar de surse din cadrul echipei Maiei Sandu. Totuși, Negruță nu este nici pe departe un om integru, dacă este să ne amintim că a fost acuzat de abuz în serviciu în anul 2012, fiind învinuit că a autorizat transferul a 400 de mii de euro pe numele fostului deputat Pantelei Sandulachi în perioada în care era ministru de Finanţe. Fapt pentru care Veaceslav Negruță a fost și condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Total
0
Shares
Total
0
Share