Maia Sandu, la evenimentul organizat de mama Veronicăi Dragalin: „Am fost impresionată de dorința cu care oamenii noștri caută modalități de implicare acasă”

Maia Sandu a participat în timpul vizitei sale la Chicago la Convenția Moldo-Americană, eveniment organizat de mama Veronicăi Dragalin, care în acest an poartă sloganul „Mândri să fim din Moldova”. Șefa statului a menționat că cetățenii noștri știu să ne facă mândri, indiferent dacă locuiesc acasă sau în străinătate, pentru că sunt harnici, curajoși și le pasă de țara lor.

„Acest curaj l-am văzut la mulți dintre moldovenii stabiliți în SUA, cărora le-a reușit să inițieze și să-și dezvolte propriile afaceri. Unii dintre ei le-au extins și în Republica Moldova, creând locuri de muncă și oportunități pentru cetățenii de acasă, pentru care le mulțumesc”, a spus ea.

Totodată, Sandu a menționat: „Am fost impresionată de dorința cu care oamenii noștri caută modalități de implicare acasă, fie în business, fie că susțin proiecte în localități sau organizează asemenea evenimente care îi unesc pe cei de acasă cu cei care locuiesc în SUA. Mulți dintre oamenii noștrii ne promovează cultura, tradițiile și buna imagine a Moldovei în Statele Unite și cu această ocazie am acordat câteva distincții”.

De asemenea, Maia Sandu le-a vorbit conaționalilor noștri despre eforturile pe care le facem ca să creăm condiții pentru o viață mai bună acasă, să dezvoltăm un mediu de afaceri prietenos investitorilor și să curățim justiția prin combaterea corupției din sistem. „Aceste eforturi ne vor ajuta să aducem Europa la noi acasă”, a conchis ea.

Total
0
Shares
Total
0
Share