Alte știri

Maia Sandu ne bagă iar în datorii! A mai împrumutat Moldova cu încă 100 de MILIOANE de EURO

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul condus de Maia Sandu îngloadă Republica Moldova în datorii. Prim-Ministrul va mai împrumuta 100 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții după ce anterior a mai împrumutat 46 milioane de dolari de la FMI.

Guvernul a aprobat astăzi inițierea și semnarea Contractului de finanțare cu BEI pentru implementarea proiectului „Deșeuri solide în Moldova”.

Proiectul are un buget de 200 de milioane de euro și va fi finanțat de mai mulți donatori externi. Guvernul spune că proiectul va permite modernizarea și dezvoltarea sistemelor și facilităților regionale de gestionare a deșeurilor solide în țara noastră.

Banca Europeană de Investiții s-a angajat că contribuie cu 100 de milioane de euro. Prima tranșă din împrumutul total negociat, constituie 25 de milioane de euro.

Amintim că Guvernul Sandu a mai împrumutat la începutul toamnei 46 milioane de dolari SUA, de la Fondul Monetar Internațional, iar Uniunea Europeană a condiționat deblocarea programului de asistență macrofinanciară către Moldova, în valoare de 100 de milioane de euro, doar dacă vor fi rezultate la capitolul reforme și progresele în raport cu FMI.

loading...

Comments are closed.