Alte știri

Maia Sandu nu va desemna un prim-ministru în această săptămână: „Urmează să vin cu următorul pas pe care îl consider corect”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În această săptămână președintele Maia Sandu nu va desemna un prim-ministru. A spus-o chiar șefa statului în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR. Sandu afirmă că săptămâna viitoare urmează să vină cu următorul pas care ar putea să ofere o soluție privind declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, transmite Telegraph.md, cu referire la Agora.md

Săptămâna aceasta nu voi desemna un candidat la funcția de premier. Săptămâna viitoare o să vin cu următorul pas pe care îl consider corect și care ar putea să ofere o soluție. Asta depinde de decizia parlamentarilor. Nu s-a schimbat nimic din momentul în care am purtat discuții cu partiele”, a menționat Maia Sandu.

Curtea Constituțională a declarat la 18 ianuarie inadmisibilă sesizarea PAS privind posibilitatea de auto-dizolvare a Parlamentului.

Potrivit președintei CC, Domnica Manole, Constituția R. Moldova conține soluții privind dizolvarea Parlamentului înainte de expirarea termenului de patru ani. Astfel, dizolvarea Parlamentului este posibilă numai în condițiile prevăzute de articolul 85 din Constituție.

Citește și: Maia Sandu se bucură pentru averea lui Andrei Spînu, șeful Aparatului ei

loading...

Comments are closed.