Politic

Maia Sandu: Pe 10 octombrie 2017, la Praga, a fost lansată oficial Coaliția pentru Renaşterea Democrației

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe 10 octombrie 2017, la Praga, a fost lansată oficial Coaliția pentru Renaşterea Democrației.

„Am semnat, alături de alți 180 de reprezentanți și promotori ai democrației, Apelul pentru Renașterea Democrației (The Prague Appeal for Democratic Renewal). Acest document atrage atenția asupra faptului că democrația la nivel mondial este în pericol și că este nevoie acum să ne unim eforturile pentru consolidarea instituțiilor democratice, promovarea acțiunilor de sporire a încrederii în valorile și instituțiile democratice, solidarizarea cu cei care luptă pentru drepturile și libertățile omului.

Semnatarii cred că apărarea valorilor democratice nu este un lux sau o acțiune pur idealistă, ci o precondiție pentru societățile sănătoase, incluzive, cadrul pentru progresul economic și social al oamenilor din întreaga lume, baza necesară pentru păstrarea păcii și a securității mondiale.

Cred că anume asta trebuie să se întâmple și în Moldova – o solidarizare a forțelor autentic pro-europene, care luptă împotriva dictaturii și nedreptății, pentru a salva democrația și a oferi o șansă tuturor cetățenilor”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de facebook. 

#democracycoalition #ThePragueAppeal 

 

loading...

Write A Comment