Politic

Maia Sandu RECUNOAȘTE vina în conflictul cu Cobzac. A scris celor din partid pe viitor să depășească animozitățile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-o scrisoare de uz intern, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, justifică conflictul din interiorul formațiunii generat prin excluderea lui Grigore Cobzac și șeful Organizației orășenești – Hâncești din partid.

Fostul Premier, Maia Sandu, consideră că acțiunile lui Grigore Cobzac de a candida independent în pofida fatului că PAS o anunțase pe Olesea Stamate ca și candidat la Alegerile Parlamentare noi din circumscripția nr.38, ca fiind o răzbunare pentru o problemă mai veche din interiorul PAS, la nivel de OT Hâncești.

Maia Sandu recunoaște că conducerea PAS a ignorat problema apărută la nivel de Hâncești dintre Cobzac și conducerea organizației teritoriale.

Aceasta totuși declară că lui Grigore Cobzac i s-ar fi propus să fie candidatul PAS în circumscripția Hâncești, însă acesta a refuzat.

Însă, Maia Sandu nu explică de ce PAS a decis excluderea din partid și a Marcel Petrușan, șeful organizației orășănești din Hîncești.

PAS conștiientizează că anume o problemă ignorată a degenerat într-un scandal intern de proporții care îi scade din șanse în alegerile care urmează să aibă loc la Hâncești.

Cu toate acestea, lidera PAS, îndeamnă membrii de partid să comunice mai bine între ei, să depășească animozitățile apărute pentru a evita pe viitor repetarea unor scandaluri ca și acesta din prag de alegeri care-i poate costa un mandat de deputat.

„Ce lecții am învățat noi din această situație? Că un mic conflict pe intern poate fi exploatat masiv împotriva întregului partid. Trebuie să facem cu toții eforturi mai mari pentru a depăși animozitățile, trebuie să îmbunătățim comunicarea pe intern, trebuie să fim deschiși cu oamenii noi care vin în partid și trebuie să ne asigurăm că toți membrii partidului și, în special cei cu funcții de conducere, respectă întocmai prevederile statutare pe care le-am agreat cu toții. ” a scris liderul PAS.

Telegraph.md amintește că Grigore Cobzac și Marcel Petrușan, au fost anunțați prin e-mail la sfârșitul lunii ianuarie că au fost excluși din Partidul Acțiune și Solidaritate. Excluderea ar fi fost un răspuns al conducerii PAS la intenția lui Cobzac de a candida independent în circumscripția nr 38.

Citește și: Fostul vicepreședinte al partidului lui Renato Usatîi o atacă dur pe Maia Sandu, acuzând-o de trădare de țară

 

loading...

Comments are closed.