Maidanezii atacă oamenii în Bălți, iar autoritățile spun că nu au soluții: ”Mașina nu a trecut revizia tehnică”

Haz de necaz, la Bălți. În timp ce oamenii se plâng că sunt atacați de maidanezi și că pericolul este mare, autoritățile municipale spun că nu au, deocamdată, soluții în acest sens, scrie TVN

Mai mult, responsabilii care ar urma să prindă câinii vagabonzi spun că nu au cu ce lucra, iar mașina din dotare nu a trecut revizia tehnică.

„Dacă vrea cineva să audă de la mine că primarul va da indicația să fie omorâți câinii, nu o să auziți așa ceva de la mine. Dacă cineva are cumva altă soluție, într-o zi să fie rezolvată problema, să vină la mine să-mi spună cum”, susține primarul de Bălți, Alexandr Petkov.

Potrivit datelor prezentate de către Agenția Națională de Sănătate Publică, în anul 2023, 532 de bălțeni s-au adresat pentru ajutor după ce au fost mușcați de un câine. Cu 112 mai mulți decât în 2022. În realitate numărul fiind mult mai mare, așa cum nu toate persoanele ajung să fie imunizate cu vaccinul antirabic. Oamenii spun că practic în toate curțile blocurilor de locuit se pot observa haite din 5-7 câini.

Total
0
Shares
Total
0
Share