Externe

Mândrie pentru Poliția Națională: Moldova este în top 20 de țări ale lumii la capitolul serviciilor Interpol!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova se situează în top 20 de țări ale lumii la capitolul folosirii instrumentelor și serviciilor Interpol. Declarația a fost făcută de șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Fredolin Lecari, în cadrul unui interviu oferit pentru Moldpres.

„Toate bazele Interpol sunt interconectate nu doar la frontiera Republicii Moldova. În plus, și alte baze de date polițienești sunt incorporate și se completează una pe alta. La acest capitol suntem apreciați și suntem un exemplu pentru alte țări. Asta se datorează unei bune sincronizări între toate organele de aplicare a legii”, a afirmat Fredolin Lecari.
 
În ceea ce privește crima cibernetică, crima organizată și terorismul, șeful poliției de frontieră a recunoscut că într-o anumită măsură, aceste forme de criminalitate afectează și țara noastră. Pentru prevenirea și combaterea acestor fenomene, Fredolin Lecari a optat pentru intensificarea colaborării între instituțiile responsabile.
 
Șeful Poliției de Frontieră a mai specificat că R. Moldova nu exportă criminalitate, dar poate să se confrunte cu exportarea criminalității din alte părți. „Ne referim la teritoriul necontrolat de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova. Ne îngrijorează acest fapt și îl monitorizăm”, a conchis oficialul.
 
În septembrie 2017, Fredolin Lecari a fost ales membru al Comitetului Executiv al Interpol, delegat pentru Europa.
Şeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a întreprins o vizită la Washington
loading...

Comments are closed.