Actualitate

Mărfuri de circa 900 mii de lei de la „KM7”, reținute în Zona de Securitate a Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și ai Serviciului Vamal au reținut în flagrant mai mulți membri ai unei grupări infracționale, în cadrul unui dosar de contrabandă cu mărfuri de larg consum, instrumentat în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Documentarea privind activitatea ilegală a suspecților a fost realizată pe parcursul a mai multor luni, fiind acumulat probatoriul necesar pentru incriminarea infracțiunii de contrabandă. Astfel, în urma măsurilor speciale de investigații și urmărire penală, s-a reușit stabilirea modalității de operare a învinuiților, a rutelor de deplasare, precum și a locurilor de depozitare și comercializare a bunurilor.

Mărfurile de larg consum erau procurate de la piața „KM7️” din orașul Odessa, introduse în țară prin regiunea transnistreană și depozitate în localitățile din Zona de Securitate. Ulterior, bunurile erau preluate de alți membri ai grupării, care aveau rolul de a le transporta, prin eludarea posturilor vamale interne de control, pe teritoriul controlat de către autoritățile constituționale ale Republicii Moldova.

Trei membri ai grupării au fost reținuți în flagrant în data de 1️6️ august 2️0️2️1️, în rezultatul unei ambuscade organizate în raionul Căușeni. Imediat după reținerea acestora, angajații din cadrul instituțiilor antrenate au efectuat 1️0️ percheziții la mai multe adrese din localitate. În consecință, au fost ridicate loturi de mărfuri de larg consum în valoare de circa 9️0️0️ mii de lei și trei autovehicule, utilizate pentru transportarea ilegală a bunurilor.

Investigațiile pe acest caz continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale și identificării tuturor persoanelor implicate. În cazul în care vinovăția persoanelor reținute va fi demonstrată în instanța de judecată, acestea riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 1️0️ ani.

loading...

Comments are closed.