Alte știri

Mașini pe care le poți conduce fără permis auto

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mașinile care pot fi conduse fără permis se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în țările dezvoltate. Chiar dacă în România nu sunt foarte populare, acele mașini care pot fi conduse fără permis sunt preferate de mulți cetățeni din țările occidentale.

Vârsta minimă pentru a conduce asemenea vehicule este de 16 ani, acestea reprezentând și un mijloc util prin care adolescenții pot obține experiența necesară în viitor. În cazul în care aveți carnetul suspendat, puteți conduce un Bellier, Chatenet sau Aixam fără probleme.

Vehiculele Bellier, de exemplu, se conduc de aproximativ 16 ani, compania având o vechime de peste 40 de ani. Cele patru modele oferite de aceasta au dimensiuni oarecum similare mașinilor standard și sunt disponibile la prețuri începând cu 9.900 de euro. Chatenet, de cealaltă parte, este considerat un brand de lux printre numeroasele mașini pe care le puteți conduce fără permis.

Bellier Jade Classic

Bellier Jade Classic, prima mașină de pe lista noastră are un motor diesel cu o capacitate cilindrică de 523cm³, care dezvoltă 5,4CP. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 45km/h, iar capacitatea rezervorului este de 20 de litri. Nu va trebui să vă faceți griji nici în privința consumului, acesta fiind de dor 3,2 litri pentru fiecare 100 de kilometri. Mașina nu cântărește decât 390 de kilograme, însă capacitatea acesteia este de doar două persoană. În cazul în care vă interesează acest model, trebuie să știți că este disponibil la un preț de 9.900 de euro.

Bellier Jade Racing

Singurele opțiuni pe care le veți avea în plus sunt următoarele: scaune sport, centuri de siguranță, roți de culoare neagră, butuc roți Sparco, schimbător de viteze sport, pedale sport, evacuare cromată dublă și stickere sport. Prețul pornește de la 11.700 de euro.

Aixam Coupe

AixamCoupe are un motor cu o capacitate cilindrică de 400cm³ care dezvoltă, la fel ca modelele precedente, 5,4 cai putere. Astfel, viteza maximă este de 45km/h. Veți avea, într-adevăr, parte de un consum mai mica la fiecare sută de kilometri parcurși, însă și capacitatea rezervorului este una mai mică (de 16 litri, mai exact).

Două persoane încap în acest frumos autovehicul, iar dacă doriți să includeți și aer condiționat, va trebui să scoateți din buzunar încă 1.040 de euro. Varianta Coupe S vă va costa 9.800 de euro, în timp ce versiunile Coupe Premium și Coupe GTI vor costa 11.800 de euro și, respectiv, 11.500 de euro.

A1.ro

loading...

Comments are closed.