McDonald’s anunță retragerea de pe piața din Rusia și vinderea afacerii

Lanțul de fast-food McDonald’s a anunțat retragerea de pe piața din Rusia și vinderea afacerii către o companie locală, ca urmare a „crizei umanitare cauzate de războiul din Ucraina și operarea într-un mediu de afaceri tot mai impredictibil”, informează CNN.

În luna martie, compania americană anunța închiderea temporară a restaurantele sale din Rusia, ca urmare a invaziei din Ucraina.

McDonald’s a devenit un simbol al politicii de reforme sociale „Glasnost”, inițiată de fostul președinte sovietic Mihail Gorbaciov la finele anilor 1980. Pe 31 ianuarie 1990, la Moscova se deschidea primul astfel de restaurant.

Acum, McDonald’s a anun’at că va părăsi definitiv Rusia și că va vinde întreaga rețea de restaurante unui „cumpărător local” din Rusia.

Lanțul de fast-food a precizat că va continua să plătească salariile pentru cei 62.000 de angajați din Rusia, unde deține 850 de locații.

Închiderea restaurantelor din Rusia dar și din Ucraina, ca urmare a războiului, a costat McDonalds 127 de milioane de dolari, în primul trimestru al acestui an. 27 de milioane de dolari au reprezentat cheltuieli cu salariile angajaților companiei.ia

Total
0
Shares
Total
0
Share