Social

Mecanismul de înmatriculare a autoturismelor din regiunea transnistreană de către Agenția Servicii Publice a fost prelungit pentru încă doi ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mecanismul de înmatriculare a autovehiculelor din regiunea transnistreană cu plăcuțe de tip neutru a fost prelungit până la 1 septembrie 2022, după ce modificările legislative respective au fost publicate în Monitorul oficial nr.240 din 23 septembrie curent  și au intrat în vigoare.

Potrivit legii nr 170/2018, persoanele domiciliate în localitățile din stânga Nistrului vor putea continua înmatricularea mijloacelor de transport cu plăcuțe neutre la Agenția Servicii Publice și accede astfel în traficul rutier internațional. Mecanismul este stabilit pe baza principiului benevol.

Doritorii pot beneficia de aceste servicii la două Centre de înmatriculare situate în orașele Tiraspol și Râbnița.

Amintim că cele două Puncte de înmatriculare a automobilelor din regiunea transnistreană și-au început activitatea la 1 septembrie 2018, care prevede accederea în traficul rutier internațional a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană cu pozițiile tarifare 8703, 8716, 8711 în condițiile Convenției de la Viena din 1968 asupra circulației rutiere, la care Republica Moldova este parte. Pentru autoturismele din regiunea transnistreană sunt emise plăcuțe de înmatriculare a autoturismelor de format neutru (trei litere și trei cifre).

De menționat, că pe durata a 2 ani, s-au deplasat în afara hotarelor Republicii Moldova 1143 de unităţi de transport cu numere de model neutru, ceea ce constituie 4718 traversări atât spre sensul de intrare și ieșire spre/din România, cât şi pe sensul de intrare spre Ucraina. În această perioadă au fost înmatriculate cca 4 mii de autoturisme și doar în perioada anilor 2019 – luna august 2020, la Agenţia Servicii Publice au fost preschimbate permise de conducere transnistrene în cele de model național.

Orice conducător auto, care este proprietar și posesor al mijloacelor de transport cu plăci cu număr de înmatriculare neutru este obligat să respecte legislația Republicii Moldova și cea internațională în trafic rutier.

loading...

Comments are closed.