Medicii din capitală vor fi testați gratuit la COVID-19

Medicii care activează în instituțiile medico-sanitare din capitală vor fi testați gratuit la COVID-19. O decizie în acest sens a fost anunțată la ședința săptămânală a Primăriei Chișinău.

Primii medici de la care vor fi prelevate probe, vor fi cei care activează în cadrul Spitalul de Boli Infecțioase pentru Copii, a anunțat edilul Ion Ceban. După care ar urma să fie testați medicii din cadrul Spitalul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril.

Procedura va fi continuată la celelalte instituții medicale. Primarul a precizat că din totalul cazurilor de infectare cu COVID-19 în rândul lucrătorilor medicali, 15 cazuri sunt înregistrate în capitală.

Amintim că până acum au fost confirmate peste 400 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate. Doar ieri, autoritățile au anunțat 17 cazuri noi. Printre acestea se numără: medici – 4, asistenţi medicali – 7, personal auxiliar – 6.

Până în prezent au fost confirmate 1.662 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în R. Moldova. Numărul deceselor cauzate de infecție urcă la 33 de persoane.

Citește și: ACCIDENT în Criuleni. Un șofer s-a izbit violent într-un pilon, după care a părăsit locul impactului

Total
0
Shares
Total
0
Share