Membrul unui grup al organizației criminale „Borman”, extrădat din Spania pentru traficarea a 10 kg de hașiș

Autoritățile din Spania au extrădat Republicii Moldova membrul unui grup al organizației criminale internaționale „Borman” pentru continuarea investigării circulației ilegale a peste 10 kg de hașiș, în perioada anilor 2016-2017.

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii de investigație ai INI, au stabilit că bărbatul în vârstă de 46 de ani ar fi facilitat cumpărarea din Spania a peste 10 kg de hașiș. Drogurile tranzitau Moldova pentru vânzarea ulterioară în Rusia, la un preț estimat la 400.000 de lei pe piața neagră.

De asemenea, oamenii legii urmează să investigheze și contribuția ilegală a acestuia la transportarea de droguri în alte episoade pe parcursul perioadei investigate.

Recent, în cadrul investigării acestui dosar complex, procurorii PCCOCS au trimis pe banca acuzaților un membru al altui grup al organizației criminale, care în mai 2022 a fost extrădat din Franța, pentru contrabandă cu droguri. Ulterior investigațiilor suplimentare, a fost stabilit faptul că acestea ar valora peste 8.000.000 de lei, pe piața neagră.

Potrivit legii penale, fapta incriminată se pedepsește cu închisoarea pentru un termen care variază între 7 și 15 ani. La solicitarea procurorilor, ambii au fost plasați în arest preventiv.

 

 

Total
0
Shares
Total
0
Share