Externe

Menținerea dialogului cu Vladimir Putin este esențială, chiar dacă Moscova continuă războiul din Ucraina, spune cancelarul german

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat vineri că menţinerea dialogului cu preşedintele rus Vladimir Putin este esenţială, chiar dacă Moscova continuă războiul din Ucraina vecină, relatează DPA, sursă citată de Agerpres.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Este absolut necesar să se discute cu Putin şi voi continua să o fac, după cum o va face şi preşedintele francez”, a declarat Scholz în cadrul unui interviu în exclusivitate pentru DPA.

Liderii occidentali îşi continuă eforturile diplomatice pentru a pune capăt conflictului care a început la 24 februarie. Afirmaţiile lui Scholz au fost făcute în ziua în care s-a întors de la Kiev, unde a efectuat o vizită alături de preşedintele francez Emmanuel Macron, premierul italian Mario Draghi şi preşedintele român Klaus Iohannis.

„Când vorbesc cu Putin, spun, de exemplu, aceleaşi lucruri pe care vi le spun vouă”, a afirmat Scholz. El a spus că este important de înţeles că Rusia nu poate dicta termenii unei păci cu Ucraina.

Scholz a afirmat că îi va spune lui Putin că se înşeală „dacă crezi într-adevăr că vei fura nişte pământ şi apoi să speri că vremurile se vor schimba şi toate lucrurile vor deveni normale”.

Rusia a afirmat că încearcă să cucerească părţi din estul Ucrainei, în ceea ce a numit o „operaţiune militară specială”.

„Trebuie să vă retrageţi trupele şi trebuie să ajungeţi la un acord cu Ucraina, care este acceptabil şi corect pentru poporul Ucrainei”, a mai spus Scholz, adresându-se Kremlinului.

loading...

Comments are closed.