Politică

Mesaj de felicitare pentru postul Moldova 1: „Deși niciodată nu a fost pe placul politicienilor, a rămas aproape de patrimoniul nostru național”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul socialist Adela Răileanu a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia aniversării a 63 de ani a postului Moldova 1, transmite Telegraph.md

Răileanu spune că postul Moldova 1 mereu a furnizat profesioniști și a fost televiziunea care a prezentat întregul spectru etnic al Republicii Moldova.

Parlamentarul mai menționează că Moldova 1, deși niciodată nu a fost pe placul politicienilor, a rămas aproape de patrimoniul nostru național.

Vedeți mai jos mesajul integral al Adelei Răileanu:

„Blamată, lăudată, revoluționară, perimată… De-a lungul anilor, postului public de televiziune ”Moldova 1” a trecut prin toate provocările timpului. Deși niciodată nu a fost pe placul politicienilor, această instituție a rezistat și a rămas aproape de patrimoniul acestei națiuni. Or, cu mici excepții, este singura televiziune care ne oferă posibilitatea să contemplăm concertele marilor artiști la Sala cu Orgă, la Filarmonica Națională, spectacolele de teatru, expoziții ale artiștilor plastici, emisiuni pentru copii. Doar la ”Moldova 1” putem urmări emisiuni pentru găgăuzi, ucraineni, bulgarii. Întregul spectru etnic este prezentat doar la postul de televiziune public. Are ceea ce nu va avea niciodată vreo altă televiziune – arhiva în imagini a destinului acestei țări. ”Moldova 1” a furnizat profesioniști și este greu de crezut că, astăzi, există vreun post în care să nu lucreze oameni care au învățat tainele meseriei în ”dealul Schinoasei”. La mulți ani, ”Moldova 1”!” a scris Răileanu, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Apelul lui Igor Dodon de sărbătorile Pascale: „Vreau să vă rog să aveți doar gânduri bune în aceste zile”

loading...

Comments are closed.