Politic

Mesaj DUR din partea premierului Chicu: Acest Parlament s-a discreditat. Principalul obiectiv este dizolvarea lui

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Ion Chicu consideră că actualul Legislativ s-a discreditat în fața cetățenilor și trebuie dizolvat. Declarația a fost făcută în această dimineață, după ședința conducerii de vârf a R. Moldova, transmite Telegraph.md, cu referire la Deschide.md

Chicu a menționat că va încerca încă o dată astăzi la ședința Parlamentului, convocată la ora 14:00 să prezinte în fața deputaților asumarea de răspundere pentru mai multe proiecte, care a eșuat în două rânduri săptămâna trecută.

„Este clar că actualul Parlament s-a discreditat totalmente în fața societății și eu cred că principalul obiectiv este dizolvarea acestui Parlament, utilizând orice cale legală posibilă. O să urmărim și o să vedem ce se va întâmpla astăzi la ora 14:00, iar în funcție de comportamentul acestor politicieni vom lua decizii”, a declarat Chicu.

Chicu o învinuiește pe liderul PAS Maia Sandu pentru blocarea activității Parlamentului.

„Faptul că Maia Sandu blochează și finanațarea din partea Uniunii Europene, precum a făcut-o și cu creditul rusesc vorbește despre un singur lucru – face tot ce poate ca să blocheze finanțarea țării, infiferent din Est din Vest. În caz că nu trece această rectificarea de buget R. Moldova nu va putea primi aceste 100 de milioane de euro de la UE”, a mai spus Chicu.

Amintim că, pe 1 iulie, Guvernul a aprobat angajarea răspunderii în fața Parlamentului pentru un proiect ce prevede sporuri salariale pentru circa 4 500 de cadre medicale, dar și alte proiecte. Parlamentul urma să se întrunească în ședință pentru a aproba sau respinge asumarea de răspundere, dar ședințele de joi, 2 iulie, și vineri, 3 iulie, nu au avut loc din lipsă de cvorum. O nouă ședință est planificată pentru ziua de astăzi.

Mai amintim că, opoziția declară că va vota modificările la buget propuse de Guvern, însă nu prin asumare de răspundere, dar prin procedura legislativă obișnuită. Totodată, o parte a opoziție au catalogat aceste proiecte drept măsuri care să-l favorizeze pe Igor Dodon în campania pentru alegerile prezidențiale din toamnă.

Citește și: VIDEO // Gațcan a publicat o nouă înregistrare: Retrag cererea de la PG

loading...

Comments are closed.