Alte știri

Mesajul cutremător al unei moldovence din Italia, referitor la coronavirus: „Am auzit că mulți sunt indiferenți. Nu repetați greșelile italienilor”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nina Damaschin este originară din Zîmbreni, Ialoveni, dar trăiește în Italia, una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus, astfel, vine cu mai multe sfaturi pentru moldoveni.

Moldoveancă este stabilită în comuna Fonte, din sudul Italiei. Ea spune că a auzit că foarte mulți moldoveni sunt indiferenți față de coronavirus și tratează acest virus ca pe o simplă răceală.

„Coronavirus nu e o simplă răceală, îți afectează căile respiratorii, iar în 2 zile ajungi să ai pneumonie severă și, fără un aparat respirator, mori. E o moarte lentă, chinuitoare, singură și grea. Stați acasă! Ceea ce se întâmplă astăzi în Italia e din cauză că oamenii au tratat această problemă cu ignoranță. Toți credeau că e o simplă răceală, lumea se lua la mișto. Acum, toată comuna Fonte este zonă roșie. Nu putem ieși afară, nu putem iești la cumpărături decât o dată la zece zile. Dacă cineva iese afară fără nici un motiv, atunci este sancționat cu 500 de euro, i se deschide dosar penal și riscă pușcărie”, povestește Nina Damaschin.

„Unde eu mă aflu, deja 10% din locuitori s-au infectat. E grav. O persoană infectează alte 5 persoane. Moldoveni, stați acasă, vă rog, luați în serios acest virus, nu e glumă. Nu cred că sistemul medical va reuși să vă trateze pe toți. Nu reușesc italienii, dar o să reușească ai noștri?”, este îndemnul moldovencei.

Nina Damaschin spune că în Italia situația este dramatică: lipsesc măști, dezinfectant.

„Știu că dizolvă dezinfectantul cu apă pentru a le ajunge până este adusă altă partidă. Nu sunt destule teste. Se fac donații pentru că statul nu reușește să facă față cheltuielilor. Am cunoscuți care s-au îmbolnăvit. Un băiat s-a infectat de la tatăl său. Din păcate, tatăl a murit, iar fiul este internat în spital la Roma. Stați acasă. Nu vă pară glumă”, a mai relatat moldoveanca.

 

Citește și: Set de reguli mai STRICTE pentru căminele studențești, după cazul de infecție cu COVID-19 a studentei de la UTM

loading...

Comments are closed.