Actual

Mesajul de felicitare al șefului statului cu ocazia Zilei Armatei Naționale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful statului, Igor Dodon, a venit astăzi cu un mesaj de felicitare cu ocazia aniversării a 29 de ani de la fondarea Armatei Naționale.

Doamnelor și domnilor militari,
angajați civili și veterani ai Armatei Naționale,

Vă felicit cordial cu ocazia marcării aniversării a XXIX-a de la crearea Armatei Naționale – un prilej deosebit pentru a Vă exprima respectul și aprecierea muncii pe care o desfășurați în slujba Patriei. Astăzi este sărbătoarea persoanelor implicate nemijlocit în complexul proces de asigurare a apărării statului, a tuturor Dumneavoastră care demonstrați zilnic atitudine, sacrificiu, vitejie și onoare.

Privind retrospectiv, putem constata că procesul dinamic de formare și dezvoltare a Armatei Naționale a condus spre afirmarea acesteia ca garant al independenței Republicii Moldova, al vieții pașnice a cetățenilor ei.

Armata a însemnat întotdeauna tinerețe, vigoare, putere. Ea formează și călește calitățile definitorii ale apărătorilor, patrioților și ale eroilor. Tot ea contribuie la educarea noilor generații în spiritul dragostei pentru Patrie, al respectului pentru tradițiile și valorile naționale.

În cadrul vizitelor în mai multe unități ale Armatei Naționale, am remarcat nivelul înalt al pregătirii profesionale a militarilor. Am constatat, totodată, dorința lor de a avansa în dezvoltarea individuală și instituțională. Apreciez acest fapt și Vă asigur că la nivelul conducerii țării se va acționa conjugat pentru a consolida sistemul de apărare națională, pentru a îmbunătăți condițiile de executare a serviciului, pentru a susține militarii și familiile acestora și pentru a asigura protecția socială a veteranilor.

La mulți ani, Armata Națională!

Citește și: Militarii şi angajaţii civili ai Armatei Naţionale, dar și ministrul Apărării, au donat sânge și plasmă în cadrul unei campanii

loading...

Comments are closed.