Mihai Poalelungi, consilierul juridic al companiei Lagardere? Sediul acestei companii ar fi în apartamentul fiicei sale

Mihai Poalelungi, fost președinte al Curții Supreme de Justiție și fost președinte al Curții Constituționale, este presupus a fi consilierul juridic al companiei Lagardere Travel Retail, despre care s-a scris în ultima perioadă că intenționează să dobândească în folosință spațiile comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Lagardere Travel Retail, înregistrată în noiembrie 2023, își are sediul într-un cămin locativ din sectorul Buiucani, strada Coca 33, adresă juridică declarată la Agenția Servicii Publice și în actele de constituire.

Conform bloggerului Eugeniu Luchianiuc, apartamentul în care își are sediul compania Lagardere Travel Retail aparține, de fapt, fiicei lui Mihai Poalelungi.

“Îl mai amintiți pe Mihai Poalelungi care s-a întors de la CEDO doar din patriotism? (adică pentru a-l servi pe Plahotniuc?) Și îl mai amintiți pe Mihai Poalelungi care a devenit și președintele Curții Constituționale, făcând totul pe placul lui Plahotniuc? Acum, omul a devenit un OM BUN și chiar a oferit apartamentul său, deja trecut pe numele fiicei și al soțului acesteia, pentru a servi drept sediu pentru Lagardere. Da, aceasta este strada Coca”, a scris Luchianiuc pe blogul său.

Recent, mai multe persoane au afirmat că licitația privind transmiterea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău ar fi trucată, iar caietul de sarcini ar fi fost scris în favoarea companiei Lagardere Travel Retail. Acuzațiile au fost respinse de către reprezentanții PAS, însă Olesea Stamate, deputat PAS, a declarat că s-ar simți deranjată dacă această companie ar câștiga licitația, deoarece astfel s-ar confirma zvonurile de până acum.

Lilian Carp, deputat PAS, a spus, la rândul său, că va fi primul care va depune toate demersurile necesare dacă va afla că licitația de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost trucată.

Alți politicieni au declarat că la Aeroportul Internațional Chișinău va fi extinsă și afacerea cu aripioare crocante, deținută de către Dorin Recean, iar schema ar fi pusă la punct de către Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii.

Amintim că licitația a fost anunțată de către APP și AIC printr-un comunicat de presă din 18 ianuarie 2024.

Total
0
Shares
Total
0
Share