Externe

Mii de cai de curse tineri sunt uciși cu cruzime la un abator din Marea Britanie după ce nu mai pot participa la competiții

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mii de cai de curse din Marea Britanie și Irlanda sunt duși la abatoare și uciși cu cruzime după ce nu mai pot intra în competiții, conform unei investigații BBC. Unele dintre animale au aparținut și au fost antrenate de nume mari din lumea curselor de cai.

Imaginile de pe camerele de filmat, obținute în secret, arată că regulile menite să asigure că animalele nu suferă când sunt ucise sunt ignorate complet și cu frecvență la unul dintre cele mai mari abatoare din Regatul Unit.

Reprezentanții acestui abator au negat, însă, că ar fi avut loc abuzuri.

Un expert care a urmărit imaginile, obținute cu ajutorul unor camere instalate de Animal Aid, o organizație pentru protejarea animalelor, spune că acestea reprezintă o dovadă clară că regulile au fost încălcate.

În februarie, o fotografie cu un antrenor de top, Gordon Elliott, stând pe cadavrul unui cal a provocat indignare și șoc în domeniul curselor. El a fost, ulterior, suspendat până în 9 septembrie pentru fapta sa.

Incidentul a produs indignare dar a și arătat care este soarta acestor animale, care fie mor în timp ce aleargă în curse, în antrenamente sau, când nu mai pot face asta, trimise la abator.

Conform informațiilor BBC și Animal Aid, peste 4000 de cai de curse au fost uciși în Marea Britanie și Irlanda de la începutul lui 2019, majoritatea antrenați în Irlanda.

Animal Aid, care încearcă de multă vreme să atragă atenția asupra situației animalelor folosite la curse și să oprească această practică, a instalat camere ascuns la abatorul Drury and Sons din Anglia. Abatorul deține licență pentru sacrificarea de cai.

„Când am privit aceste imagini am fost pur și simplu uluiți de numărul de cai tineri pursânge”, a spus Dene Stansall, purtătorul de cuvânt al Animal Aid. Imaginile au fost surprinse la sfârșitul anului 2019 și în primele zile din 2020. În ele se pot vedea cum caii, majoritatea tineri, sunt uciși fără respectarea regulilor.

Mulți dintre caii împușcați au avut cariere extraordinare în curse și au câștigat mii de lire sterline. Trei dintre ei fuseseră antrenați chiar de Gordon Elliott, în Irlanda. Conform acestuia, caii fuseseră scoși de la curse din cauza unor răni și fuseseră trimiși să fie relocați sau eutanasiați.

Camerele de filmare au surprins încălcarea frecventă a regulilor de eutanasiere a animalelor. Conform acestora, caii nu trebuie uciși în prezența altor cai. Imaginile arată cai împușcați în grupuri în 26 de ocazii pe parcursul a patru zile.

Daniel Mills, specialist veterinar de la Universitatea din Lincoln spune că „sunetul de armă îi va speria iar moartea unui cal din apropiere produce o suferință mare cailor”.

De asemenea, conform regulilor, cei de la abator erau obligați să se asigure că moartea survine rapid, însă imaginile arată că animalele deseori agonizau o vreme înainte să moară. Mulți dintre ei erau chiar împușcați de la distanță.

„Dacă acesta este modul uzual în care sunt uciși, atunci avem o mare problemă”, a adăugat el.

Sursa: Digi24

loading...

Comments are closed.