Militarii Armatei Naționale vor participa la exercițiul ”Swift Response-2024”

 

Armata Națională va participa, în perioada 9-16 mai curent, la exercițiul ,”Swift Response-2024”, condus de Comandamentul Statelor Unite ale Americii în Europa și Africa. Exercițiul se va desfășura pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit superiorului exercițiului, locotenent-colonel Ion Coțofană, scopul antrenamentelor este dezvoltarea capabilităţilor şi creșterea nivelului de interoperabilitate între militarii participanți, precum și punerea în practică a tehnicilor, metodelor şi procedurilor moderne de instruire militară individuală şi colectivă.

La exercițiu vor participa peste 400 de militari din Brigada de Infanterie motorizată ”Moldova”, Batalionul cu destinație specială ”Fulger” al Armatei Naționale și militari din Divizia aeropurtate 82 din Statele Unite ale Americii.

Sursa a specificat că la instruire vor fi implicate unități de tehnică din dotarea Armatei Naționale, precum și două aeronave militare C-130 Hercules, din cadrul comandamentului SUA în Europa și Africa.

Conform planului, aceștia vor efectua salturi cu parașuta în perimetrul localităților din raioanele Florești, Fălești și Bălți. Totodată, vor fi executate trageri de luptă din armamentul ușor de infanterie la Centrul de Instruire al municipiului Bălți.

,”Swift Response” face parte din exercițiul multinațional ”Defender Europe 24” și este destinat forțelor speciale moldo-americane.

Armata Națională participă la exercițiile „Defender Europe” începând cu anul 2021.

Exercițiul ,”Swift Response-2024″, are loc în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul curent.

Total
0
Shares
Total
0
Share