Ministerul de Externe, despre repatrierea corpului neînsuflețit al atacatorului de la Aeroport: ”Nu ține de competența Ministerului”

Ministerul de Externe confirmă că rudele au inițiat procedura de repatriere a corpului neînsuflețit a atacatorului de la Aeroport, scrie Realitatea.md

Totodată, autoritatea informează că chestiunea nu ține de competența MAEIE.

„De regulă, rudele defunctului apelează la o companie funerară specializată în repatrierea corpurilor persoanelor decedate, care îi ajută să efectueze toate procedurile legale necesare. Din informațiile cunoscute, rudele decedatului deja au inițiat procedurile necesare, cu ajutorul reprezentanților diasporei tadjice la Chișinău”, a răspuns autoritatea, la solicitarea redacției Realitatea.

Precizăm că ambasada Tadjikistanului la Kiev, cu atribuții și în Republica Moldova, a comunicat pentru rupor.md că rudele vor să preia trupul neînsuflețit. Conform misiunii diplomatice, nu se cunoaște exact când se va efectua procedura.

Rustam Ashurov, care a ucis două persoane pe 30 iunie la Aeroport, după ce i s-a interzis accesul în Republica Moldova, s-a stins din viață luni. Acesta era internat, fiind grav rănit în timpul reținerii.

Total
0
Shares
Total
0
Share