Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat urmare a cazului mediatizat de mass-media

Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat urmare a cazului mediatizat privind mesajul antisemit care, se menționează, că a fost transmis în timpul lecției de către o profesoară de Educație pentru societate într-un liceu și condamnă cu fermitate cazurile de manifestare a comportamentelor și mesajelor extremiste și de subminare a demnității și drepturilor omului de către angajații sistemului educațional.

În această ordine de idei, Ministerul Educației și Cercetării invită cadrele didactice să reflecte critic asupra propriilor atitudini și să depună efort pentru schimbarea comportamentelor care derivă din stereotipuri, viziuni radicaliste și convingeri limitative și să conștientizeze că suntem o comunitate cu diverse resurse, cu valoroase experiențe de comunicare autentică atât cu elevii cât și cu părinții acestora.

Avem un mare privilegiu și, totodată, o mare responsabilitate de a contribui la crearea unor comunități de oameni care respectă demnitatea umană, drepturile omului și prețuiesc diversitatea. Menirea fiecărui cadru didactic este de a susține, cu înțelegere și acceptare, cultura democratică ce presupune valorizarea demnității umane și a drepturilor omului, prețuirea diversității culturale, valorizarea democrației, dreptății, echității, egalității și a statului de drept.

Urmare a acestui caz Ministerul Educației și Cercetării a solicitat administrației liceului întrunirea Consiliului de Etică și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare. Încurajăm totodată părinții și elevii să sesizeze și pe viitor astfel de cazuri administrației instituțiilor de învățământ și Ministerului Educației.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share