Ministerul Muncii a lansat o platformă dedicată serviciilor de îngrijire a copiilor

Ministerul Muncii și Protecției Sociale informează că pe 1 iunie va fi lansată platforma serviciialternative.gov.md, un proiect inovator dedicat serviciilor alternative de îngrijire a copilului în Republica Moldova.

Platforma oferă detalii despre legislația în vigoare, ghiduri pentru implementarea serviciilor, resurse pentru părinți și angajatori etc.

”Lansarea acestei platforme reprezintă un pas important în angajamentul nostru de a oferi copiilor din Republica Moldova îngrijirea și susținerea de care au nevoie pentru a se dezvolta armonios. Sunt convins că diversificarea serviciilor de îngrijire va aduce beneficii semnificative nu doar copiilor, ci și familiilor, în special pentru părinții care vor să lucreze și să combine armonios viața profesională cu cea personală. Aceste servicii alternative îi vor încuraja să rămână acasă și să creștem împreună o Moldovă europeană în care fiecare copil are o familie”, a declarat Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare UNDP Moldova, partener strategic în promovarea dezvoltării durabile și incluzive în țara noastră.

Total
0
Shares
Total
0
Share