Ministerul Muncii afirmă că salariile asistenților personali nu trebuie micșorate: ”Bani sunt!”

În bugetul provizoriu al municipiului Chișinău pentru serviciul de asistență personală sunt aprobate circa 177 de milioane de lei pentru anul 2024.

Este răspunsul oferit Ministerului Muncii și Protecției Sociale la declarația municipalității cu privire la alocarea banilor pentru serviciul social „Asistență personală”, scrie Radio Chișinău

Secretarul de Stat din cadrul Ministerului, Vasile Cușcă a declarat astăzi într-o conferință de presă că în acest an bugetul municipal a fost majorat cu 23 de milioane de lei, comparativ cu anul trecut.

„Acele afirmații că nu sunt bani… Noi ca Minister informăm că aceste date nu sunt corecte, sunt eronate și îndemnăm să-și onoreze atribuțiile de serviciu și să salarizeze asistenții personali. Bani sunt. Bugetul e public. Putem să accesăm și să ne convingem de acest lucru”, a declarat Vasile Cușcă.

Ministerul Muncii solicită Primăriei executarea bugetului municipal, anularea hotărârii privind micșorarea salariului asistenților personali și exercitarea atribuțiilor de serviciu.

La solicitarea Radio Chișinău, responsabilii de la Primărie nu au venit cu o reacție până la această oră.

Total
0
Shares
Total
0
Share