Social

Ministerul Sănătății a recepționat un lot de ajutor umanitar din partea Bulgariei. Ce conține acesta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 26 mai, a avut loc ceremonia de acordare a asistenței umanitare, oferită Republicii Moldova de către Guvernul Bulgariei, pentru controlul și prevenirea răspândirii infecției COVID-19 și sprijinirea cadrelor medicale în lupta cu acestă infecție, transmite Telegraph.md

Lotul de ajutor umanitar conține 500 de combinizoane de protecție, 500 de ochelari de protecție și 500 de căști de protecție, valoarea totală a lotului fiind de 22 728 euro.

Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a exprimat mulțumiri Guvernului Bulgariei, pentru spirjinul valoros acordat țării noastre:

“În această perioadă complicată pentru fiecare țară, doar împreună, prin solidarizare și implicare,  putem depăși provocarea care ne stă în față. Sincere aprecieri și gratitudine Bulgariei pentru sprijinul oferit Republicii Moldova în lupta cu infecția COVID-19.  Ajutorul umanitar oferit ne va ajuta să facem față acestei epidemii. Mulțumim din partea întregului sistem, din partea întregii societăți”.

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Bulgaria în Republica Moldova, Evgueni Stoytchev, a venit de asemenea cu un mesaj:

“Bulgaria se angajează pe deplin să sprijine Moldova în lupta cu această pandemie. Am onoarea din numele Guvernului Bulgariei, de a transmite ajutorul umanitar pentru sistemul medical din Republica Moldova. Doar împreună putem fi mai puternici.”

Toate echipamentele donate urmează a fi distribuite instituțiilor medico-sanitare publice din țară.

Citește și: Ce au procurat autoritățile municipale din cei 50 000 euro donați de Ambasada Slovaciei pentru combaterea infecției COVID-19

loading...

Comments are closed.