Ministra Sănătății Ala Nemerenco a dispus ca toate Cutiile Bebelușilor rămase în maternităţi să fie returnate!

Jurist către Ala Nemerenco, De la 1 iulie 2019 nu se pot da bani în locul cutiilor, Nu este bază legală, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, guvernul sandu, 

Cutiile cadou pentru nou-născuţi, rămase în stoc la maternităţile din ţară, nu vor mai ajunge la mămici. Noul ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Ala Nemerenco, a dispus ca toate coletele să fie returnate ministerului. Deocamdată, nu este clar unde vor ajunge aceste cutii, relatează Prime.md. 

În baza unei circulare emise de Ministerul Sănătăţii, managerii instituţiilor medicale sunt obligaţi să returneze toate cutiile cu lucruri de primă necesitate pentru nou-născuţi.
Viorica Raicu este moaşă la maternitatea din Cantemir, unde, anual, vin pe lume în jur de 600 de copii. Femeia spune că ultima cutie cadou a fost oferită pe data de 30 iunie. Femeia mai afirmă că aceste cutii cu scutece, hăinuţe şi alte obiecte pentru bebeluşi sunt de mare ajutor proaspetelor mămici.
 
Şi la maternitatea din raionul Nisporeni, de mai bine de două zile, mămicile pleacă acasă fără daruri. Jurnaliștii au trimis o solicitare la Ministerul Sănătăţii pentru a afla ce se va întâmpla cu toate cutiile rămase, însă deocamdată nu au primit niciun răspuns.
Acum două zile, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Sănătăţii Ala Nemerenco a anunţat că mămicile nu vor mai primi cutii cadou pentru nou-născuţi. Campania “O nouă viaţă” a fost iniţiată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss în anul 2016. Pe parcursul a doi ani, reprezentanţii fundaţiei au oferit aproximativ 30 de mii de cutii cadou. În luna decembrie a anului trecut, proiectul a fost preluat de Guvernul Filip şi extins în toate maternităţile din ţară.
Total
0
Shares
Total
0
Share