Alte știri

Miniștrii Agriculturii din Republica Moldova, Belarus și România s-au reunit pentru a discuta despre impactul COVID-19 asupra sectorului agroalimentar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a participat astăzi la reuniunea miniștrilor Agriculturii din Republica Moldova, Belarus și România, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Evenimentul a avut loc în format on-line, iar principalul subiect discutat a vizat impactul COVID-19 asupra producției și comerțului agroalimentar din regiune.

În cadrul dialogului, ministrul Ion Perju și-a exprimat onoarea de a găzdui această ședință ministerială alături de FAO, subliniind că evenimentul este o platformă utilă pentru a aborda problemele existente și a identifica posibilitățile de cooperare la nivel regional în vederea diminuării efectelor crizei pandemice asupra sectorului agricol.

„În Republica Moldova, efectele negative ale pandemiei au fost multiplicate și de calamitățile naturale severe din acest an, precum: secetă, înghețuri, grindină, ceea ce a determinat scăderea considerabilă a veniturilor producătorilor agricoli, accesul redus la piața de desfacere și folosirea limitată a forței de muncă. Pe fundalul provocărilor actuale impuse de pandemie, schimbul de opinii/experiențe devine imperios pentru a identifica și prelua bunele practici privind dezvoltarea unui sector sustenabil”, a afirmat ministrul Ion Perju, în cadrul dialogului on-line.

Totodată, oficialul și-a exprimat speranța că prin eforturi consolidate interstatale și cu suportul partenerilor de dezvoltare, vor fi identificate soluții optime de recuperare economică, modalități noi de stimulare a schimburilor comerciale între țări, promovarea proiectelor comune de asistență tehnică și dezvoltare pentru a spori investițiile în sectorul agricol – cea mai importantă ramură a economiei naționale.

Miniștrii au accentuat importanța coordonării strânse a politicilor între țările vecine și au convenit să examineze posibilitatea desfășurării consultărilor ulterioare în acest format.

Citește și: Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului s-a întâlnit cu agricultorii din Ștefan Vodă și Căușeni

loading...

Comments are closed.