Actual

Ministrul Afacerilor Externe a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.

În cadrul întrevederii a fost reiterată disponibilitatea părților privind acordarea sprijinului reciproc în vederea depășirii consecințelor pandemiei de COVID-19. În această ordine de idei, diplomații au apreciat înalt cooperarea autorităților de la Chișinău și Moscova pentru abordarea eficientă a chestiunilor legate de repatrierea cetățenilor moldoveni și ruși în condițiile actualelor restricții la trecerea frontierelor de stat.

În cadrul discuției a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea subiectelor actuale de pe agenda bilaterală, oficialii reconfirmând interesul ambelor părți pentru consolidarea continuă a cooperării reciproc avantajoase între cele două state în diverse domenii. Oficialii au remarcat importanța activității Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică și interacțiunii eficiente între instituțiile de profil ale ambelor state.

Citește și: Viceprim-ministrul pentru Reintegrare a avut o discuție telefonică cu Comisarul CoE pentru drepturile omului

loading...

Comments are closed.