Actualitate

Ministrul Afacerilor Externe a avut o întrevedere cu Ambasadorul Germaniei, Angela Ganninger. Despre ce au discutat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consolidarea relațiilor moldo-germane dar și o serie de aspecte de actualitate din domeniul politic, economic și cel al justiției au fost trecute în revistă în cadrul discuției Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, cu Ambasadorul Germaniei, Angela Ganninger.

În contextul situaţiei pandemice actuale interlocutorii au discutat măsurile întreprinse de Guvernele de la Chişinău şi Berlin în vederea stopării răspândirii virusului COVID-19 şi prevenirii efectelor economice nefaste. Ministrul a adus mulţumiri pentru ajutorul oferit recent de către Ambasada Germaniei la Chişinău Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale în valoare de circa 1 mln. lei.

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a remarcat nivelul intens al raporturilor politice bilaterale și a apreciat înalt asistența pentru dezvoltare din partea Germaniei acordată pe parcursul ultimelor decenii țării noastre, în domenii cheie cum ar fi consolidarea democrației, societatea civilă, mass-media, proiecte de infrastructură.

Citește și: VIDEO // Președintele Igor Dodon a participat la ședința online a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic

loading...

Comments are closed.