Actualitate

VIDEO // Președintele Igor Dodon a participat la ședința online a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a ținut astăzi un discurs în cadrul ședinței lărgite a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, în format online, transmite Telegraph.md

Șeful statului a amintit faptul că în urmă cu doi ani, în cadrul ședinței Consiliului Economic Suprem Eurasiatic de la Soci, datorită sprijinului unanim al țărilor UEE, Republica Moldova a fost prima țară care a obținut statutul de observator pe lîngă această organizație.

A fost specificată intenția țării noastre de a continua și de a aprofunda interacțiunea cu Uniunea Economică Eurasiatică, precum și de a extinde agenda de cooperare, un interes deosebit reprezentând proiectele de colaborare în sectorul complexului agroindustrial, asigurarea securității alimentare a țărilor din UEEA.

Președintele a apreciat negocierile care au fost lansate anul curent privind aderarea Moldovei la Banca Eurasiatică de Dezvoltare (BED), în timpul cărora au fost desemnate potențialele domenii de colaborare: complexul agroindustrial, infrastructura drumurilor, energetica, promovarea comerțului reciproc.

În finalul discursului, așeful statului a mulțumit partenerilor și, în special, Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin pentru ajutorul acordat țării noastre în lupta împotriva răspîndirii coronavirusului.

„Mi-am exprimat încrederea că împreună vom putea depăși criza globală provocată de pandemie și vom reveni la ritmul normal de cooperare reciproc avantajoasă.” a specificat Igor Dodon.

Citește și: Direcțiile de deservire fiscală din țară activează cu program extins pentru a facilita depunerea Declarației cu privire la impozitul pe venit

loading...

Comments are closed.